Despre Reiki

Fișier:Reiki-2.svgReiki este un sistem de „terapie prin lumină“ .
Nu există nici un fel de dovezi științifice pentru existența ki-ului sau a vreunui mecanism care să-l poată manipula. O revizuire sistematică a unui test clinic aleatoriu care a avut loc în 2008, nu a susținut eficacitatea „tratamentului” reiki sau a recomandărilor pentru folosirea reiki în tratarea vreunei boli

Principiile Reiki
Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere și gest de compasiune, este arhetipală.
Fondatorul Reiki-ului așa cum îl știm astăzi este Mikao Usui, care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Gradele Reiki

Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.
Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție.
Gradul al III-lea - sau profesor -: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se "sare" si se trece direct la maestru.
Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor..
După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian.
În timp, au apărut numeroase sisteme Reiki. Unele recuperează tehnici și simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experiența înnoitoare a maeștrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki tradițional au apărut și sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.

Sursa: Wikipedia.ro