TERMENI

Kundalini - energia Kundalini este forta vitala a unei persoane, este un pachet  mare de energie,  rezervat pentru evolutia umana,  ea coboara la baza sirei spinarii si este reprezentata de un sarpe   incolacit de trei ori si jumatate,  sau un  sarpe care doarme sau dragon care doarme . Deplasarea energiei catre crestetul capului este numita  Iluminare.
Kantyua si Tantyua- manuscrise   foarte vechi aflate in Tibet, prima are 108 volume de pergament care numara 1083 de carti , care in traducere inseamna- cuvantul talmacit a lui Buddha, carti sacre  apartinand lamaistilor, iar a doua este" talmacirea doctrinelor", care are 255 de volume,  tiparite in chineza, nu se stie daca se pot numi carti. In ele se vorbeste despre Zei,  despre "perle pe cer", niste  nave spatiale, despre niste sfere transparente in care locuiesc zeii si care se arata din cand in cand oamenilor.
Popol Vuh-   o carte  despre mitul creatiei, secreta,  numita carte sfanta  a indienilor  Quiche, care face parte din marea  istorie a  familiei  mayase,  in care se povesteste  ca au ieşit zei  din ceva care semana cu o   "casa" , de - asa este traducerea cuvantului pentru ca  cel care a facut- o  nu vazuse  o naveta spatiala in viata lui,  despre care se spune ca  au creat toate lucrurile de pe lume ; este interesant acest  cuvant - casa - acasa  !
Unde cerebrale- unde emise de creier,  pot fi in 4 tipuri de stari-
  -starea de veghe-undele beta ( mersul, coversatia, apeluri telefonice, lectura unei carti, activitati cerebrale  de tip beta)
  - starea de somn  -  undele delta(  mecanism de aparare cand trupul este amenintat de o rana, maladie)
  -starea de transa  -  undele theta (folosite de fachiri,  yoghini)
  -starea de relaxare- undele alfa( la sedinte de hipnoza, la meditatie, cand se asculta muzica)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu