Mic dictionar

Psihometria- este ştiinţa care măsoară fenomenele parapsihice
Afabetul Runic - folosit în perioada  c200-c1200, în engleza timpurie si în limbile scandinave. Singurul manuscris scris în acest alfabet foarte vechi este un poem  în limba engleza  numit "Beowulf", care datează din anul 650 e.n. Primele  şase  litere din alfabetul  runic sunt:  f , uth , q , r , k ,  foarte interesant .
Calendarul Gregorian este introdus  în anul 1582 pe continentul european  si poarta numele  Papei Grigore al -Xlll- lea, din a cărui dispoziţie a fost reformat calendarul  Iulian, care este si în prezent.
Vesta  este  zeiţă romană, divinitate italica a focului domestic a căminului conjugal , protejand focul vetrei . Este fiica lui Saturn, zeul agrar. În Roma antică  focurile aprinse de flacara sacră a zeitii erau folosite acasă si pentru  ghicit. Modul cum ardeau focul si ofrandele puse pe  vatra  le indicau diverse lucruri  din partea zeilor
Europe - nimfa din mitologia greaca, pe care Zeus a sedus-o,  prefăcut el  în taur alb, adică a intrat în pielea unui taur,  pe spinarea căruia  răpita fiind, ea a străbătut  marea  pană în insula  Creta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu