Cum protejam organismul

Fie ca bautura, hrana, efortul fizic, odihna, sa fie prielnice muschilor, oaselor, fie ca frigul si caldura sa fie prielnice pielii. Ar fi ideal! Modul de viata al omului difera, fiecare selecteaza dupa cum crede de cuvinta sau impotriva vointii lui. Fiecare doreste sa traiasca mai mult.Omul care duce o viata fara munca, miscare, nu va avea un corp sanatos, nici spirit. Sanatatea mai depinde si de bagajul cu care ai venit. Somnolenta si lenea sunt principalii inamici ai omului. Nu este bine nici sa bei apa rece, nici sa faci baie intr-o apa rece intr-o zi torida, nu este bine nici sa dormi mult, sa mergi descult pe nisipul fierbinte, sa stai mult la soare, dar este bine sa hoinaresti prin parc, padure, sa bei apa de izvor, sa respiri aer curat, sa mergi la munte, sa inspiri aerul campiilor si a vailor cu flori. Omul se afla in dependenta fata de cele 5 elemente; pamant, aer, metal, foc, apa si elementele calde si reci. Intre ele exista o corelatie. Ne nastem doar cu elemente calde, dar exista si oameni care se nasc cu elemente reci, de la parinti mostenesc ceva congenital si se vor imbolnavii usor. In vremea de acum femeile au organismul racit din mai multe cauze; haine sintetice, hrana neadecvata, medicamente standard, toate nu tin cont de conditiile geografice, de persoana, de varsta, de clima. Despre hrana ; hrana se consuma proaspata, fiarta si prajita. In toata hrana se gasesc elemente calde sau reci si intermediare. Elemente reci contin; apa, meiul, secara, varza, sfecla, pepene galben, dafin, hreanul,  patrunjelul, orezul, lamaia, nuca chinezeasca, laptele de capra, carne de porc si de capra, carne de elan, ren, urs, lebada, gasca, balena, fructe de coacaz negru, pruna, mandarinele, stafidele, merisorul, apa minerala, lichiorurile, strugurii, vinurile si tot felul desoiuri de  pesti. Elemente putin reci- laptele, carne de peste, carne de curcan, fazan, dropie, gaina, macesul, afina, catina alba, rodiile, piersica, hrisca, mazarea, cartofii, rosiile,  morcovii, castravetii, dovleacul ,ridichea, pepenele verde, cafea, ceai, cacao. Elemente calde au: capsunele, fragii,zmeura,piper, vodka din grau, lichior de ananas ,lapte de iapa, oaie, laptele de femeie, carnea de oaie, berbec, iepure, marmota, veverita, vrabie, porumbel salbatec, potarniche alba, sarea, saraturile, graul, ovazul, coriandrul, ceapa uscata, verde, scortisoara, anasonul, marar, usturoil, piper negru, ardeiul rosu, sofranul, orzul negru, mustarul, ghimbirul, cardamonul, ridichea obisnuita, ceaiul verde, alunul. Elemente putin calde sunt in; carnea de vita, laptele. Deci trebuie pastrat un echilibru in organism intre  elementele calde si reci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu