Aripa ocrotitoare a Sfantului Arhanghel Rafail

Rafail  este ingerul care il pune in lanturi pe Asmodeu,  capetenia diavolilor. Acest  iubit  Arhanghel care se numara printre acei  sfinti  ingeri  care poarta rugaciunile noastre  la Cel Prea-Inalt este pomenit alaturi de Arh. Gabriel si Arh. Mihail.  Putem sa-i cerem ajutorul, invocandu-l ,  fiind  mai  marele tamaduitor - vindecator de rani in interior sau in afara , de  boala sau neputinta, arhanghelul calatorilor ori unde am fi,  in casa sau  calator,  pe apa sau pamant,  calauzitorul  pribegilor, paznicul cununiilor, purtator de rugaciuni, dezlegator  de  legaturi necurate , sol purtator de dreptate,  binecuvanteaza bucatele la nunta , vestitorul pacii adevarate, alunga raul  din noi sau din jurul nostru,  ajutor al terapeutilor , spaima demonilor.
Gresind cu vorba,  cu fapta si cu gandul este bine sa ne rugam la acest izvor de smerenie, bunatate  si cu o mare  mila pentru cei aflati in nevoie.  Intelegator cu cei tineri si nestiutori,  ocrotindu-i  pe cei batrini si neputinciosi si  gata sa slujeasca fara nici o ezitare.
Puterea si mila acestui  stralucitor Arhanghel, plin de iubire,  haruri,  dreptate, este fara margini de aceea sa ne luam la intrecere cu ingerii in ascultare si smerenie si sa cerem aripa ocrotitoare  peste  noi  si  casa noastra . Raza lui  este de culoare verde sau  galbena . El este spre Est  sau in dreapta noastra cum priviti inainte.  Numai bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu